Час і досі не загоїв рану - цей одвічний біль Афганістану

ЧАС І ДОСІ НЕ ЗАГОЇВ РАНУ – ЦЕЙ ОДВІЧНИЙ БІЛЬ АФГАНІСТАНУ

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі

Щороку, 15 лютого, Україна згадує про саму трагічну війну другої половини ХХ століття – війну в Афганістані. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах. Війна в Афганістані понівечила життя, зламала людські долі.

Традиційно, у цей лютневий день, колектив Ізмайлівського ЗЗСО зустрічає гостей, аби разом вшанувати світлу пам’ять полеглих земляків. Так, 14 лютого у залі школи зібралися представники учнівського самоврядування, педагогічний і учнівський колективи. Вшанували учасників бойових дій на території інших держав і 31-ої річниці виведення військ з Афганістану.

На заході була присутня медична сестра Афганської війни . Наталія Миколаївна розповіла про ті жахливі події. Плин часу не затьмарив спогадів про цю війну пам’ять продовжує нагадувати про ті жахливі часи. . В класах пройшли години спілкування з переглядом відео матеріалів, у бібліотеці організовано тематичну виставку. Для нас важливо пам’ятати про всі історичні віхи і робити висновки. Мирне небо, щасливе майбутнє ось ті життєві орієнтири до яких ми повинні прагнути.

Кiлькiсть переглядiв: 161