День рідної мови

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина школи. Починаючи з 17по 21 лютого в стінах нашої школи проводяться різноманітні заходи, в яких активну участь беруть учні та вчителі української мови та літератури:

- тематична лінійка «Мово моя рідна, мово калинова»,

- конкурс малюнків «Живи, прекрасна наша мова»,

- гра «Мовознавче кафе «Словечко», «круглий стіл» «Стежками поезій Лесі Українки»,

- виставка книг у бібліотеці «Рідна мова калинова»,

- виховні години «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова».

Цікавий і змістовний конкурс віршів-декламаторів «Рідна мова чиста, як роса», який проводиться серед учнів 5-6 класів. Знавці рідного слова знайомлять всіх присутніх не тільки з поезіями про рідну мову – Лесі Українки, Володимира Сосюри, Дмитра Білоуса, Тараса Шевченка та інших письменників нашої країни, але, також, з авторськими своїми шедеврами.

Заключно до святкування Міжнародного дня мови відбувається свято парад вишиванок «Мово! Ти таїна в мені сповита». На святі панує завжди святкова атмосфера, дружелюбні посмішки супроводжують нас на протязі всього дійства. Найгарніші дівчата – це наші україночки. Вишиванка – це не тільки патріотично, а і модно та красиво

Кiлькiсть переглядiв: 180