"СНІД - стосується кожного"!!!

Щорічно, 1 грудня, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, заснований Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році. Головна мета цього дня – звернути увагу суспільства до проблем ВІЛ/СНІДу, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби, згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-інфекції, підвищити рівень обізнаності про це захворювання та його профілактику.

Україна сьогодні посідає одне з перших місць серед країн європейського регіону за кількістю ВІЛ-позитивних осіб. За оцінними даними, у лютому 2021 року в Україні офіційно зареєстровано 1 395 нових випадків ВІЛ-інфекції. Кожен сотий громадянин України у віці від 15 до 49 років інфікований ВІЛ, що є одним із найвищих показників серед країн регіону.

Здобувачі освіти і педагогічний колектив нашого закладу не могли пройти осторонь цієї теми. У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» був проведений тематичний захід «СНІД - стосується кожного» для 8-11 класів та виховна година "СНІД -загроза людства".

Мета заходу: формування навичок здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактику.

Звичайно, сьогодні не обійшлося без символу співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу — «червоної стрічки» (перевернуте «V»). Цей символ вигадав художник Франк Мур, у 1991 році він був використаний вперше.

Кiлькiсть переглядiв: 84