День Соборності України

День Соборності України - свято, що відзначається щороку в день проголошення возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в1919 році.

Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.
В нашій школі це свято відзначається щорічно, але особливо урочисто воно пройшло сьогодні, бо саме в такі непрості часи єднання і любов до неньки-України особливо потрібні.

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в школі організовано та проведено ряд заходів:

- Свято Соборності України (1-11 кл., Криворучко С.М.);

- відео лекторій «Соборна Україна: від ідеї до життя» (8-11 кл., Смоляр О.М.);

-книжкову виставку «22 січня – День Соборності України» (1-11 кл., Панагбєєва І.В.);

-виховні години, бесіди, години спілкування, круглі столи («Україна – єдина Соборна держава», «Славетні імена України», «Великі творці Соборності», «Соборність в душах, єдність у серцях, а сила в знаннях!», «Соборність України: від ідеї до сьогодення»);

-конкурс малюнків «Україна – єдина соборна держава» (1-11 кл., Криворучко С.М.);

- акцію з розмальовування облич у кольори державної символіки (5-11 кл., учнівське самоврядування).

Як символ єднання всієї України, всі учні і працівники навчального закладу вишикувались разом і взялися за руки, утворивши «живий ланцюг».
У цей день, молодь, яка утворює «живі ланцюги» по всій країні, доводить, що ми – єдиний народ та справді соборна держава. Ця єдність людей і спільність їхньої мети відкриває шляхи до перемоги, до світлого майбутнього нашої держави.

Кiлькiсть переглядiв: 220